BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama pénzügyminiszter-jelöltje adott lendületet a BUX-nak

A Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója, a BUX index 0,49 százalékos emelkedést követően 11 842,60 forinton zárt. A részvényszekció forgalma 14,4 milliárd forintot tett ki.

A vezető papírok közül a Mol árfolyama 1,10 százalékot csökkent 9 010 forintra, az OTP részvények 0,04 százalékot drágultak 2 431 forintra, míg az MTelekom papírjai 3,27 százalékot drágultak 568 forintra. A Richter árfolyama 0,52 százalékot emelkedett 29 950 forintig. A régiós tőzsdemutatók közül a prágai PX index 1,81 százalékot zuhant, a varsói WIG-20 2,19 százalékkal emelkedett, míg zárást megelőzően a bécsi ATX index mínusz 0,69 százalékon állt.

A BUX a nap nagy részében a negatív tartományban tartózkodott, a kereskedés végén fordult csak pluszba.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője elmondta: a pozitív fordulat azután következett be az európai piacokon, hogy az Egyesült Államokban megkezdődött a kijelölt amerikai pénzügyminiszter meghallgatása a szenátus pénzügyi bizottságában.

A piaci várakozások szerint egy új gazdasági ösztönző csomag bejelentése várható. Erre spekulálva került sor az eladási short pozíciók bezárására, ami vételeket generált - fejtette ki az elemző.

A magyar részvényekről szólva Illés László kiemelte a Magyar Telekomot, amely már a nap elején is szembe ment a negatív hangulattal. Az OTP-vel kapcsolatban megjegyezte, hogy a papír árfolyamát továbbra is a bankszektor nemzetközi megítélése befolyásolja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.