BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bankszektorban maradna az Allianz

A Handelsblatt értesülései szerint a legnagyobb európai biztosító társaság, a német Allianz bankipari visszatérését tervezi. A banki szolgáltatások kiépítését követően, ez lesz a társaság negyedik központi tevékenysége – írják a német lapok.

A legnagyobb európai biztosító, az Allianz a bankiszolgáltatásait, a német leányvállalatán keresztül építi ki. Mindeddig az élet- , betegség- és eszköz biztosítás volt a legnagyobb német biztosító társaság központi tevékenysége. Az Allianz most egy „pénzügyi mindenes koncepción” (Allfinanzkonzept) gondolkozik, amellyel a Dresdnert átvevő Commerzbanknak a konkurensévé válhat. Március végéig az Allianztól egy millió dresdner-bank ügyfél kerülhet át az Oldenburgische Landesbankhoz (OLB) amely az Allianz leánytársasága. Az eredeti terv szerint az Allianz egymaga épített volna ki egy „Allianz Bankot”, amelytől most az idő szűkössége miatt volt kénytelen elállni. Ehelyett a banki tevékenységet az OLB fiókjaként építi majd ki az Allianz. A Commerzbank és a Dresdner Bank gyors fúziója miatt kénytelen siettetni a piacon maradás megszervezését az Allianz. Az ügyfelek március 30-ig kerülnek át az OLB-hez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.