BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Lehman kiesése után új befektetőt keresnek Járaiék

Új befektető után néz a CIG Közép-európai Biztosító, miután a Lehman Brothers kiesett a társaság érdekeltségi köréből – jelentette be Járai Zsigmond, a biztosító felügyelőbizottságának elnöke.

A CIG vezetői korábban még azt mondták, hogy az amerikai befektetési bank csődje annak ellenére sem befolyásolja működésüket, hogy annak 6 százalékos részesedése van a társaságban. A Lehman Brothers csoport egyik tagja, az LB UK RE Holdings Ltd. a CIG egyik alapító tagjaként tavaly egymillió dollárral szállt be a vállalkozásba, és a tervek szerint a további tőkeemelésekből is kivette volna a részét.

A biztosító az alapítása óta már kétszer emelte a tőkéjét: először a duplájára, 3,3 milliárd forintra, majd novemberben további 4 milliárd forintot tett rá. Hasonló mértékű bővítésre azonban az idén is szükség lesz, hiszen a biztosító tavalyi díjbevétele meghaladta a 4,2 milliárd forintot. Ez pedig a menedzsment várakozásait haladta meg – mondta el évértékelő sajtótájékoztatójukon Horváth Béla elnök-vezérigazgató.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.