BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az amerikai lendület vitte előre az európai tőzsdéket

A gyenge csütörtököt követően a legnagyobb európai tőzsdéket az amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos jó hangulat hozta újra lendületbe. Az indexek 1-2 százalékos növekedést könyvelhettek el.

A FTSE 100 1,4 százalékot emelkedett, a DAX 30 1,65 százalékot erősödött, a CAC 40 pedig 2,15 százalékot izmosodott a mai optimista hangulatban – tudósít az AFP. Az eurózóna vezető indexeit tömörítő DJ Euro Stoxx 50 1,83 százalékot javított.

A londoni elemző szerint a Cityben felpezsdült az élet. Joshua Raymond hozzátette: a kereskedés egész héten kissé zavart volt és várható, hogy a feszültség továbbra is érzékelhető marad. Csütörtökön az európai parketteket borús volt a hangulat, mivel a Wall Street nem látta biztosítottnak a Barack Obama által beígért mentőcsomagot.

Miután nem hivatalos megerősítés érkezett Washingtonból, az európai tőzsdék is követték az amerikaiak optimizmusát, amelyet csak a Lloyds vártnál rosszabb teljesítménye rontott le. Londonban a brókerek a tőzsde első női elnökét köszönthették, akinek kinevezését ma jelentették be. Az LSE 5.59 százalékkal emelkedett. Párizsban a befektetőknek nem jutott ilyen örömhír, mégis 4,5 százalékot erősödött az Air France–KLM árfolyama, annak ellenére, hogy Európa legnagyobb légitársasága korábban súlyos veszteséget jelentett 2008 utolsó három hónapjára nézve.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.