BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érdemes OTP-t venni a Cashline szerint

Az OTP – hasonlóan a régiós bankokhoz – komoly kihívások elé néz, ha szépen és hivatalosan akarunk fogalmazni – írja a Cashline rövid távú kereskedési ötletében.

A részvényár nem azért esett a 11 ezer közeli csúcsokhoz képest több mint 85 százalékot, mert csupán pánik van, hanem egyrészt kipukkadt a világtörténelem legnagyobb buborékja, másrészt a piac tisztán előre látja és árazza a következő 1-2 év reálszférában és bankrendszerben végbemenő folyamatait.

Habár az OTP még a jelenlegi árakon sem számít olcsónak a közép-európai bankszektorban és szinte lehetetlen akár sávot is adni a következő egy évben a jövedelmezőségi mutatókra vonatkozóan, rövidtávon (következő napokban) fordulatot várunk az egész szegmensben a következő okok miatt.

Az amerikai kormány deklarálta az amerikai pénzügyi rendszer minden áron történő megmentését, kizárva a teljes államosítás lehetőségét (ami eltörölné a részvényesi értéket). Az EU részéről is várható valamilyen összegű akció a bankok feltőkésítése érdekében (hétvégén EU csúcs), ami a legrosszabb forgatókönyvvel kapcsolatos aggodalmat enyhíthetné, és kapaszkodót jelentene a ronggyá adott pénzügyi papíroknak.

Ugyan a napokban nem számítunk a magyar kormánytól jelentős kiadáscsökkentő lépésekre (sajnos), és kérdéses, az OTP milyen módon juthatna pótlólagos forráshoz egy EU bankmentő csomagból (ez elvileg nyugat-európai bankok külföldi leányaira vonatkozna), a szentimentben mindenképpen pozitív változást jelenthetnek a fent említett események.

Figyelembe véve a magyar piac csökkenő likviditását és a magyar makro kockázatokat is, valamint azt a tényt, hogy a régiós bankok felülteljesítőek lehetnek egy mini raliban, az OTP részvényre vonatkozó rövid távú semleges ajánlásunkat vételre változtatjuk, ami inkább kereskedési ötletnek és nem befektetési ajánlásnak tekintendő – zárul a Cashline közleménye.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.