BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ez nem a befektetőknek szánt bombahír" - Újabb 25 milliárd font az RBS-nek

Miután a Royal Bank of Scotland (RBS) 24,1 milliárd fontos rekordveszteséget jelentett a múlt évre, a bank újabb 25 milliárdos állami támogatást kap. Ezzel az RBS-be injektált közpénz mennyisége 45 milliárd fontra emelkedik.

"Nem viccelek, ez nem bombahír a befektetőknek. Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy újraépítsük magunkat és biztosítsuk a cégünk értékét" – kommentálta a Times Online-nak a hírt az RBS új vezérigazgatója.

Stephen Hester szerint a brit állam pontos tulajdoni hányada később dől el. Az állam jelenleg az RBS 68 százalékának tulajdonosa és szavazati jogát 75 százalékra korlátozta.

A korábbi 20 milliárd fontos támogatás után azért volt szükség az újabb tőkeinjekcióra, hogy az RBS részt vehessen a kormányzati befektetési garanciaprogramban. Ennek keretében a brit kormány jótáll az RBS 325 milliárd fontnyi problémás befektetéséért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.