BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfűtötték a budapesti börzét a beszédek - Szépen erősödött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 502,01 pontos, 5,08 százalékos emelkedéssel, 10.388,92 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 14,1 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények jelentősen emelkedtek az előző napi záráshoz képest. Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője elmondta: a budapesti tőzsde elmúlt nyolc napban tapasztalható árfolyamveszteségei után számítani lehetett némi pozitív korrekcióra, ami csütörtökön be is következett.

Hozzátette: a kedvezőtlen nemzetközi makrogazdasági adatok ellenére világszerte pozitív tartományba fordultak a tőzsdék, amit elsősorban a Royal Bank of Scotland (RBS) megmentése, valamint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németország vezető politikusainak pozitív hangvételű beszédei "fűtöttek".

Az eladói nyomás csökkenésével a BÉT-en megjelentek a spekulatív vételi szándékkal jelentkező befektetők - húzta alá a QUAESTOR elemzője. Az elmúlt napokban "erősen túladott" magyar papírok közül kiemelkedik a Richter 7 százalékot meghaladó "szárnyalása", míg az OTP 4 százalékos emelkedése az európai bankpapírok középmezőnyébe sorolja a magyar pénzintézetet - emelte ki Illés László.

Az elemző megjegyezte: a csütörtöki árfolyam emelkedést egyelőre nem szabad túlértékelni, hiszen az nem párosult jelentős forgalommal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.