BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gordon Brown Kelet-Európát félti

A nyugat európai bankok kivonulása megingathatja a kelet közép európai pénzügyi stabilitást, ugyanis a nyugati hitelintézetek nem biztosítanak elég forrást a térségben működő leánybankjaik számára – mondta ma délelőtt gazdasági szakértők társaságában Gordon Brown.

A brit miniszterelnök a Nemzetközi Pénzügyi Szervezet (IIF) tanulmányára hivatkozott, amely szerint 2007-ben a feltörekvő országokba irányuló nettó tőkeáramlás még ezer milliárd dollárt tett ki, idén viszont 160 milliárd dollárra apadhat a forrás. Emiatt több országnak is a Nemzetközi Valutaalap segítségét kellett kérnie.

Brown szerint ezek az országok új fajta pénzügyi protekcionizmusba kényszerülhetnek. A nemzetközi pénzügyi szervezetek elégséges forrás hiányában alkalmatlanok a válság kezelésére, ezért új globális pénzügyi rezsimet kell felállítani – tette hozzá a munkáspárti miniszterelnök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.