BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszámjegyű növekedés a MasterCardnál

Tavaly kétszámjegyű növekedést (15,5 százalék) hozott a MasterCard Europe kártyatársaság euróban számolt éves forgalma, a kártyáikkal végrehajtott vásárlások összértéke 15,7 százalékkal, darabszámuk 13,2 százalékkal nőtt.

A kártyás készpénzfelvételek száma 10,5 százalékkal lett több a 2007-ben mért adatokhoz képest. Az európai kártyabirtokosok összesen 6,4 milliárd alkalommal vásároltak kártyájukkal, beleértve az interneten végzett műveleteket is.

A kibocsátott kártyák számát tekintve 10,4 százalékos volt a növekedés. Európában 2008. december 31-én összesen 195 millió MasterCard® márkájú kártya volt forgalomban (a Maestro® és Cirrus® típusú kártyákat nem ideértve). A negyedik negyedévben a kontinens MasterCard kártyabirtokosai 1,6 milliárd vásárlási műveletet hajtottak végre, összesen 8,3 millió kereskedelmi elfogadóhelyen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.