BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghúzzák a nadrágszíjat – 35 dollár alatt maradt az olaj ára

Ázsiában az olaj ára ma 35 dollár maradt, a befektetők a kereslet miatt aggódnak, a hangulatot pedig nyomasztják az Egyesült Államokból érkező rossz hírek.

A márciusi jegyzésű nyersolajért 34,48 dollárt kértek ma kora délután Szingapúrban, ez 45 centes csökkenést jelent – tudósít az AP. A befektetők kételkednek Barack Obama 787 milliárd dolláros élénkítő csomagjának sikerében, a GM és a Chrysler mai jelentései sem tettek jót a hangulatnak.

Az amerikai gazdaság gyengélkedésének hatása az egész világot érinti: Szingapúr tegnapi közlése szerint a nem olaj típusú export 35 százalékkal csökkent az egy évvel ezelőtt mérthez képest, míg az amerikai eladások esetében a süllyedés 50 százalékos. "Az amerikai gazdaság sorra bocsátja ki ezeket a negatív jelentéseket, amelyek rosszul befolyásolják a piacot" – mondta a Fuel First Consulting energiaügyi elemzője. Gerard Rigby szerint az adatok azt mutatják, hogy "az amerikaiak meghúzzák a nadrágszíjat" és nem költenek.

Az OPEC nemrég közölte: hetven dolláros olajárat tartanának elfogadhatónak és ennek érdekében hajlandóak tovább csökkenteni a kitermelést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.