BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem hajlandó lemondani évi 235 milliós nyugdíjáról az RBS volt vezére

A brit pénzügyminisztérium "sajnálatosnak és elfogadhatatlannak" tartja, hogy Sir Fred Goodwin, a Royal Bank of Scotland (RBS) volt vezérigazgatója nem hajlandó lemondani évi 693 ezer fontos nyugdíjáról.

A brit bankár tavaly novemberben mondott le az RBS banknál betöltött vezérigazgatói tisztségéről, és sokan őt tartják felelősnek azért, hogy a pénzintézet a tönk szélére jutott. Sir Goodwint távozása után mégis évi 693 ezer font (235 millió forint) nyugdíj illeti meg – tudósít a BBC.

Alistair Darling pénzügyminiszter az általános felháborodásra hivatkozva arra kérte a volt vezért, mondjon le az összegről, amelyet azonban Goodwin elutasított, mondván a kormány beleegyezésével alakították ki a javadalmazását. A kabinet korábban az ígérte, hogy szigorúan fellép a City túlkapásaival szemben, így ha Goodwin nem hajlandó engedni, az komoly politikai kárt okozhat Gordon Brown kormányának.

Az RBS tavaly történelmi, 24 milliárd fontos veszteséget könyvelt el, és emiatt további 13 milliárd fontot kap a munkáspárti kormánytól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.