BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási visszaesés az AXA biztosítónál

Több mint háromnegyedével, pontosan 83 százalékkal csökkent tavaly a legnagyobb francia biztosító, az AXA adózott eredménye.

A társaság 923 millió euró adózott eredményttudott elérni 2008-ban, amely 83 százalékkal kevesebb a 2007-es profitnál. A hatalmas visszaesést a pénzügyi válságnak köszönhető, emiat ugyanis 2,588 milliárd eurós úgynevezett nem realizált veszteséget szenvedett el a biztosító.

Az AXA díjbevételei is csökkentek: átlagosan 2 százalékkal, ezen belül az életbiztosításokból származó bevételek 4, de csak a negyedik negyedévben 8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A vagyon- és balesetbiztosítás 3 százalékkal több, a vagyonkezelés 14 százalékkal kevesebb bevételt hozott tavaly, mert csökkentek a jutalékok. 

A magyarországi AXA biztosító tavalyi eredményei a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) összesítése után csak néhány hét múlva várhatók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.