BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Részvényalapok - Egyesek erősödtek, mások gyengültek

Januárban néhány befektetésialap-típusnál megállt a tőkekivonás, és olyan alap is akadt, amely több milliárd forinttal még növelte is vagyonát a friss tőkebeáramlásnak köszönhetően – derül ki a MoneyMoon pénzügyi tanácsadó cég adataiból.

A korábban a betétakciók miatt sokat szenvedett likviditási alapok csaknem 16 milliárd forint friss tőkét gyűjtöttek a hónapban, a részvénytúlsúlyos alapok 7,8, a tiszta részvényalapok pedig 3,1 milliárd forintot kalapoztak össze. Különösen jól szerepelt a K&H és a CIB likviditási alapja, előbbi 7,4, utóbbi 6,8 milliárd forintnyi befektetési jegyet értékesített.

A részvénytúlsúlyos alapoknál az OTP Quality lett a hónap slágere, amely 7,85 milliárd forint friss tőkét szedett össze. Ha nem is állt meg, de lassult a tőkevesztés a különböző futamidejű állampapírokba fektető alapoknál is. A pénzpiaciak nem egészen kétmilliárd, a rövid kötvényalapok 2,2, a hosszúak 2,1 milliárd forint tőkekivonást könyvelhettek el. A hónap nagy vesztesei viszont még mindig az ingatlanalapok voltak, amelyek csaknem 26 milliárdot vesztettek. A legtöbb pénzt, 19,9 milliárd forintot az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alapból vették ki a befektetők.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.