BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Magyar Bankszövetség alkotmányossági aggályai

A Magyar Bankszövetség abban bízik, hogy a parlament által hétfőn elfogadott, az egyoldalú szerződésmódosításról szóló törvény rendelkezései nem állják ki az alkotmányosság próbáját - írta keddi számában a Napi Gazdaság.

A gazdasági napilap információi szerint felmerült, hogy a megszavazott törvénnyel kapcsolatban a szövetség levélben keresi meg Sólyom László államfőt, azonban az újság úgy tudja, még nem kezdődött meg annak a levélnek a szövegezése, amelyben alkotmányos aggályaikat fogalmazzák meg a bankok a köztársasági elnök felé, kérve, ne hirdesse ki a törvényt.

Amennyiben Sólyom László nem tartja aggályosnak az új jogszabályt, a bankszövetség saját maga keresi meg a taláros testületet. A bankszövetség többek között kifogásolja, hogy a törvény lényegében beavatkozik a bankok árszabályozásába, márpedig egy korábbi alkotmánybírósági határozat kimondta, hogy az Országgyűlésnek nincs árhatósági jogköre - olvasható a Napi Gazdaságban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.