BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ez medve rali, a fekete leves ezután jön"

Kinek higgyünk? Ahogy a piac kúszik feljebb, most már 25 százalékot a mélypontokhoz képest, egyre többen kezdik hinni, hogy itt a fordulat, a legrosszabbon már túl vagyunk, ami természetes velejárója a piacok és a tömegek pszichológiájának – írja a Cashline iránytűje.

Ezen nézetét már korábban kifejtette a Marc Mobius, a 20 milliárd dollár értékű (tavaly májusban még 50 milliárd dollár) alapot kezelő top menedzser, aki szerint most  kezdődött el a következő bika piac, és Kína, Brazília, Dél-Afrika és Törökország kiváló befektetési célpont.
 
Ezzel szemben Roubini és Paul Krugman híres válság közgazdászok szerint ez továbbra csak egy medve rali, a fekete leves még csak ezután jön, az április gyorsjelentési szezon negatív meglepetéseket fog tartalmazni. (A piac 30 százalékos profitcsökkenést vár éves bázison az S&P500 vállalataitól.)

Soros György sem optimista még a világgazdaság kilátásait illetően! A magyar származású befektetési szakember szerint a vállalati, kereskedelmi ingatlanokat a bankok még nem értékelték be piaci áron a könyveikben, holott ezek is csaknem 30 százalékos esést szenvedtek el 2007 óta. Szerinte a bankok mérlege még évekig nyomás alatt lesz.
Soros azt is megjegyezte, hogy a bankmentő csomagok túlságosan pazarlóak, és előbb-utóbb óriási inflációt okoz majd a rekordmértékű pénznyomtatás

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.