BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Geithner megvédte a dollárt

Timothy Geithner ma leszögezte: a dollár még hosszú ideig a világ első számú tartalékvalutája marad. Az amerikai pénzügyminiszter a nyilatkozattal arra reagált, hogy Kína nemrég felvetette: le kéne cserélni a dollárt egy másik tartalékvalutára.

Timothy Geithnertől egy New York-i találkozón kérdezték meg: úgy gondolja-e, hogy változni fog a dollár globális szerepe, amire egyértelmű nemmel válaszolt az amerikai pénzügyminiszter. "A dollár a világ első számú tartalékvalutája és ez még sokáig így is fog maradni" – idézi a Reuters.

A pénzügyminiszter korábban azt mondta: nyitott arra a javaslatra, miszerint az IMF valuta kosára a dolláron kívül a jent, az eurót és a fontot is beépítenék. Korábban a kínai jegybank elnöke vetette fel, hogy talán eljött az ideje annak, hogy megfontolják a Valutaalap kosarának tartalmát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.