BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Hogyan tüntessünk el százmilliárdokat a rendszerből?"

A kérdés a tengerentúli bankszektorra vonatkozik, és nem valami adózási trükkre, ugyanis ma délután újabb részleteket tárhat a nagyvilág elé az amerikai pénzügyminiszter a korábban "rossz" bank néven emlegetett programból – írja a Cashline iránytűje.

Az állami és magán tőkét felvonultató alapok akár 500-1000 milliárd dollár értékben is vásárolhatnak majd a bankok illikvid és problémás eszközeiből, ami egyrészt a banki mérlegek részbeni tisztulását vonná maga után, tőkét biztosítva a nagybankoknak, másrészt pedig kvázi piacot biztosíthatna ezen eszközöknek, ami a tervek szerint az árazási szintek normalizálódását indíthatná meg.

A Cashline szerint Gyurcsány Ferenc lemondása átmenetileg nyomást gyakorolhat a forint kereskedésére és a tőzsdei részvény-árfolyamokra, azonban bármilyen sugallat az MSZP részéről a sazkértői kormány felállítására azonnali erősítő hatással járhat.

Az MNB várhatóan szinten tartja 9.50 százalékos alapkamatot a mai döntésével. A monetáris Tanács vélhetően csak akkor avatkozik be a pénzpiaci folyamatokba, ha a forint hirtelen és heves gyengülést mutatna a kormányzattal kapcsolatos bizonytalanság növekedésével összhangban.

Az OTP súlya a jelenlegi 16 százalékos szintekről 25-27 százalékra ugorhat a hét folyamán esedékes BUX felülvizsgálat során, míg a legnagyobb vesztes a Richter lehet - erősítette meg a BÉT egy mai lapinterjúban. A hivatalos súlyokat kedden vagy szerdán teszi közzé a BÉT, amelyek április 1-vel lépnek hatályba. Mindazonáltal drasztikus árfolyammozgásokra nem számítunk, lévén a BUX-indexet követő alapok száma relatíve csekélynek mondható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.