BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Majdnem harmadával nőtt az Erste-profit

Az Erste Bank Hungary Zrt. 32,3 milliárd forintos, csoportszintű adózott eredményt produkált 2008-ban, amely 30,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit – hangzott el a hitelintézet mai sajtótájékoztatóján.

A csoportszintű mérlegfőösszeg szintén látványosan, 26,1 százalékkal emelkedett, és meghaladta a 2630 milliárd forintot. A bank mérlegfőösszeg szerinti piaci részesedése 7,8 százalékot ért el tavaly, ami nyolc tized százalékpontos javulást jelent a megelőző évhez képest.

Papp Edit vezérigazgató szerint a stabil működés kulcsát a 2007-ben megkezdett költséghatékonysági intézkedések következetes folytatása jelentette, úgy, hogy eközben mind az ügyfelek száma, mind aktivitása növekedett, stabil portfólióminőség mellett.

A költségek visszafogásának eredményeképpen 2008-ra a költség/bevétel arány 50,7 százalékra csökkent, ami 1,3 százalékpontos javulást jelent az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.