BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miért büntet jobban minket a piac másoknál? Felcsuti megmondja

A válságból akkor lehet belátható időn belül kilábalni, ha sikerül csökkenteni a költségvetés kiadási oldalát, ahogy azt a Reformszövetség is javasolja - mondta a Népszavának adott interjúban Felcsuti Péter, a Bankszövetség elnöke.

 A válság nyomán a bankok szigorítottak a hitelezési feltételeiken, s kínálatuk is szűkült - állítja a Bankszövetség elnöke. Felcsuti Péter úgy látja, hogy a kis- és közepes vállalatok részéről biztosan nagyobb az igény a hitelekre, mint amit a bankok ki tudnak elégíteni.

Az elnök szerint nem szerencsés, hogy a kormány folyamatosan csak reagál az eseményekre, ahelyett, hogy igyekezne azok elébe menni. "Ezzel mindig lemaradásban leszünk és erősíti azt a benyomást, hogy az ország nem tud, vagy nem akar szembenézni a saját helyzetével" - fogalmazott Felcsuti Péter, aki szerint a piac ebből vonja le a következtetést és "jobban büntet bennünket másoknál".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.