BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tartott sokáig a jókedv - Ismét esik a forint

Külső hatásokra gyengült a forint, csütörtökön negyed tízkor 303,71 forint volt az euró a bankközi piacon a szerda délutáni 299,50 forint után.

Az árfolyam már szerdán visszacsúszott 300 forint fölé, a tengerentúli piacok nyitva tartása idején jobbára 301 forint körül alakult, majd reggel fokozatosan gyengülni kezdett.

A kereskedők a háttérben azokat a nemzetközi hatásokat vélik felfedezni, amelyek a tőzsdéken is visszaesést okoztak: ismét növekedni látják a kockázatkerülést, és megemlítették, hogy az előző időszak felfutása pusztán technikai okokból is magában rejtette egy korrekció lehetőségét.

A forint a dollárral szemben is gyengült, keddi szintjére tért vissza; az amerikai deviza árfolyama 237,96 forint a szerdai 234,00 forint után. A svájci frank bankközi jegyzése délután 205,53 forint a szerda délutáni 201,86 forint után. A japán jent (100 jen) 247,47 forinton jegyezték a szerdai 237,13 forint után. Nincs változás ugyanakkor a bankközi forintpiacon. Az egynapos finanszírozási kamat (o/n) változatlanul rendkívül alacsony, 9,10/20 százalék közelében áll, forgalom szinte egyáltalán nem érzékelhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.