BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Segít az osztrák mentőöv

Nem kell aggódniuk az osztrák bankok magyarországi leányainak és ügyfeleinek – közölte tegnap bemutatkozó látogatásán az osztrák kancellár.

Werner Faymann elmondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, hogy az osztrák érdekeltségű magyar pénzintézeteket is védik a bécsi kormány bankmentő lépései. Az ottani bankok első lépcsőben saját tőkéből egy 15 milliárd eurós erősítést kaptak. A következő lépcsőben létrehoztak egy 100 milliárd eurós garanciacsomagot, amely erősíti az osztrák pénzintézetek s egyúttal a külföldi, így a magyarországi érdekeltségeik stabilitását.

Faymann tegnap elsőként támogatta Gyurcsány Ferenc kezdeményezését, amely szerint a globális válság megoldására nemcsak nemzeti, hanem regionális, uniós és globális válaszokat is kell adni. A magyar kormányfő egyébként tegnap megpróbált mindenkit megnyugtatni.

Azt mondta a parlament európai ügyek bizottságában, az unió félreérti a magyar szándékot, ezért meg kell üzennünk, hogy nem utazunk az európai adófizetők pénzére. A nyugtatás nem hatott, a forint tovább gyengült, az eurózóna alapkamatának tegnap bejelentett csökkentését követően estig 315 forintra drágult az euró egysége. 3., 9. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.