BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

További ralizásra készül a Wall Street

A tegnap optimizmus után további emelkedés várható a Wall Streeten. Az elemzők szerint ugyanakkor arra figyelmeztetnek: a nagy bevásárlásokat gyakran csöndesebb időszakok követik.

A Wall Street tegnap a Citinek köszönhetően emelkedett, a vezető befektetők őrült vásárlásba kezdet a pénzintézet profitjelentése után. Mivel ma nem várható fontosabb makrogazdasági adat az Egyesült Államokban, az AP szerint a befektetők a pénzintézetekre figyelnek majd, miközben a mérgező eszközökkel kapcsolatos kormányzati terv részleteire várnak.

Timothy Geithner pénzügyminiszter a The Charlie Rose Show-nak adott interjújában elmondta: segítséget nyújtanak azoknak a magánbefektetőknek, akik részt vesznek a rossz betétek felvásárlásában. A miniszter optimista a tervet illetően, hozzátéve, hogy a megvalósulás időt vesz igénybe.

A bizakodó befektetők 380 ponttal emelték a Dow Jonest, a mai tőzsdenyitás előtt a Dow újabb 93 pontot, 1,4 százalékot emelkedett. A Standard & Poor’s 500 1,1 százalékkal erősödött, a Nasdaq 100 0,9 százalékot lépet felfelé. A pozitív piaci és kormányzati hírektől megkönnyebbült befektetők várhatóan ma is élénkítik a parkettet, de az elemzők a továbbra is létező problémákra figyelemmel újabb visszaesést sem tartanak kizárhatónak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.