BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

UBS: Sajnáljuk a törvénysértést, de nem adunk ki több nevet

Az UBS svájci bankóriás nem ad ki az amerikai hatóságoknak további neveket azon 52 ezer amerikai ügyfeléről, akik adóelkerüléssel gyanúsíthatóak.

Ezt Mark Branson, az UBS illetékese jelentette ki az amerikai szenátus albizottsági meghallgatása során, ahol azt mondta: "Mélységesen sajnáljuk, hogy megsértettük az amerikai törvényeket" – idézi a BBC.

Carl Levin szenátor szerint a svájci bank eddig mintegy háromszáz nevet adott át az amerikai hatóságoknak. Korábban bejelentették, hogy Peter Kurer, az UBS elnöke lemond egy évvel azután, hogy átvette tisztségét. Kurer vezetése idején a hitelintézet rekord nagyságú veszteséget halmozott fel. Posztját áprilisban Kaspar Villiger volt svájci pénzügyminiszter veszi át, az elnökváltás hírét a piacok pozitívan fogadták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.