BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb nagy zuhanás felé tart a Wall Street

Az AIG megsegítésével kapcsolatos hír, valamint a Berkshire Hathaway vezérének pesszimista jelentése miatt az amerikai tőzsde újabb mélyrepülés elé néz, amely 7 ezer pont alá küldheti a Dow Jones-t.

Miután az AIG 61,7 milliárd dolláros veszteséget jelentette, az amerikai kormány pedig 30 milliárd dolláros mentőövet ajánlott, a Wall Street újabb rossz napra készülhet - tudósít az AP. A gazdasági kilátások már eddig is tizenkét éves mélypontra küldték a Dow Jones-t, az index a 2007 októberében mért érék felére csökkent.

A befektetők kedvét Warren Buffett éves, a befektetőknek címzett levele sem javította. A Berkshire Hathaway milliárdos vezére szerint a cég legrosszabb évét élte 2008-ban. Buffett szerint a gazdaság 2009-ben és valószínűleg később is rossz állapotban lesz.

A kereskedés megkezdése előtt a Dow futures 2,16 százalékot esett, a Standard & Poor''s 500 1,99 százalékkal a Nasdaq 100 pedig 1.90 százalékkal gyengült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.