BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Venni vagy eladni érdemes az OTP-t? - Elemzői vélemények

Két nap leforgása alatt 30 százalékkal drágultak az OTP Bank részvényei. A bankpapír árfolyama 1240 forintról kapaszkodott vissza 1630-ra tegnap délutánig, ezt elsősorban a short pozíciók zárása idézte elő, de a forint árfolyamának enyhe stabilizálódása is segítette a menetet.

A Bloomberg hírügynökség által megkérdezett 21 elemzőből 9-en mondták azt, hogy érdemes vásárolni az OTP-t, míg hatan az eladásra buzdítottak, és ugyanennyien nyilatkoztak róla semlegesen. Az elemzők által megadott idei átlagos célár egyébként messze meghaladja a jelenlegi árfolyamot: 3428 forint.

Vágó Attila, a Concorde Értékpapír Zrt. szakértője is felülsúlyozásra ajánlja a bankpapírt, egy esetleges pesszimistább gazdasági forgatókönyv esetén is 2200 forintos év végi célárfolyammal számol, de ha gyorsabb lesz a kilábalás a recesszióból, akár 5000 forint fölé is visszaállhat az árfolyam – véli.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen bank elemzője hozzátette, hogy a pénteki amerikai munkaerőpiacról jövő adatokra adott első piaci reakciók után kezdődhetett meg a lefelé játszó pozíciók részbeni zárása. Rámutat: a forint tegnapi erősödése segítette a bankpapír drágulását – a kettő között az utóbbi hetekben szoros a kapcsolat. Herczenik rövid távon még óvatosságra int, nem érdemes a piac alját keresni. Egyéves időtávra már vételre ajánlja a részvényt 3960 forintos célárfolyammal.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.