BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Chrysler vagy az influenza állíthatja meg a ralit

A világ tőzsdéi egyelőre jól teljesítenek, az elemzők szerint azonban a bizonytalanság a jellemző: a pezsgést akár a Chrysler csődje, akár a sertésinfluenza, akár az amerikai bankok stressztesztjeinek holnapi ismertetése megállíthatja.

A frankfurti tőzsde 1,90 százalékot, London 1,99, Párizs 1,72 százalékot erősödött, az eredményeket az amerikai overnight adatok is segítették – jelenti az AFP. Miután a japán gyáripar teljesítménye hat hónap után először növekedett, az ázsiai indexek is emelkedtek: Hongkong 3,77 százalékkal, Tokió 3,94 százalékkal erősödött.

A hangulat a hétfői gyengélkedést követően javult. A Calyon elemzője szerint a piac a hét elején még a sertésinfluenza terjedésétől tartva menekült a biztos papírokhoz. A járványtól való félelmet jelzi, hogy ekkor a légitársaságok papírjai gyengélkedtek. Szép a rali, de a bizonytalanság korszaka következik.

Az emelkedést megállíthatja a sertésinfluenza, a Chrysler küszöbön álló csődje vagy az amerikai bankok stressztesztjei is, amelyeket holnap hoznak nyilvánosságra – vélte az ODL Securities szakértője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.