BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vártnál kevesebb rossz hír - Raliztak a világ tőzsdéi

Az amerikai gazdaságról érkező, a vártnál pozitívabb hírek szárnyakat adtak a parketteknek, az irányadó tőzsdék Ázsiában és Európában is emelkedni kezdtek.

A növekedések során Hong Kong vezette, itt az index hét százalékot emelkedett, követve az Egyesült Államokból érkező relatív jó híreket. Miután kiderült, hogy az amerikai autóeladások egy hónap alatt "csak" 37 százalékkal csökkentek, száguldani kezdett a Toyota és a Nissan, a Sonyhoz hasonló exportőrök eredményét pedig a gyenge jen húzta fel – jelenti az AP.

Szintén optimizmusra adott okot a lakáseladások növekedése, bár a legfrissebb eredmények csak a korábbi negatív csúcshoz képest tekinthetőek jónak. A befektetők egyelőre igyekeznek nem észrevenni a nem bíztató jeleket: a G20-ak közötti növekvő szakadékot és nem törődnek a ma várható amerikai munkanélküliségi jelentés várható negatívumaival sem.

A FTSE 2,9, a DAX 3,2 százalékot emelkedett eddig, a CAC szintén 3,1 százalékot erősödött. 1,7 százalékkal feljebb kúszott a Dow, 1,8 százalékot pedig az S&P. Ázsiában az erősödés még hangsúlyosabb volt: a Nikkei 4,4 százalékot emelkedett, a Hang Seng pedig 7,4 százalékos száguldásával vezette a régió tőzsdéit.

A CIMB-GK szingapúri elemzője szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a most érzékelt pozitívumok a gazdasági stabilitás megalapozását jelentik-e, a bizonytalanság miatt fájdalmas volatilitást jósol Song Seng Wun.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.