BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Defekt a rali gépezetben, kiábrándító lehet a Mol osztalékjavaslata

A Mol nulla forintos osztalékjavaslatot tett közzé, amely némileg kiábrándítható lehet a 400-500 forint körüli piaci várakozásokhoz képest, bár korábban a társaság vezérigazgatója, Hernádi Zsolt jelezte, hogy a nulla forintos osztalékra is fel kell készülni – írja a Cashline iránytűje.

A közgyűlési javaslatokból az rajzolódik ki, hogy az Őgazgatóság további korlátozásokat akar foganatosítani az alapszabályban egy esetleges ellenséges felvásárlási kísérlet kapcsán. Az igazgatóság tagjait csak 3/4-es többséggel lehetne visszahívni, a korábbi félévenkénti maximum 3 főnyi csere akár negyedévenkénti egy főre csökkenhet.

A jelenleg állami tulajdonban lévő B-sorozatú szavazatelsőbbségi részvény előjogai akkor is megmaradnának, ha az más tulajdonoshoz kerül. Emellett azon javaslatoknál (pl. igazgatósági, felügyelő bizottsági tagok cseréje, egyes alapszabály-módosítások), amelyeket adott esetben nem támogatna az Igazgatóság, a B-sorozatú részvény szavazata szükséges

A közel egy hónapja tartó eufórikus medvepiaci rali megtorpanni látszik, amit törvényszerű jelenségnek is nevezhetnénk. Semmi változás nem történt a világgazdaság gépezetében, sőt számos elemzés mutatott rá, hogy hosszan elhúzódó válságra érdemes berendezkedni, és a pénzügyi rendszer sem jön rendbe varázsütésre. Márpedig a hitelezési tevékenység egyáltalán nem indult be, a vállalati beruházások elmaradnak, a fogyasztás csökken, egyre inkább a túlélés és a megtakarítások halmozása kerül előtérbe mind a reálszférában, mind a háztartásokban.

Az Alcoa is ráerősített arra, hogy a vállalati gyorsjelentésektől sem érdemes túl sok pozitívumot várni, az egyik leggyengébb negyedéves számokat tehetik közzé az amerikai vállalatok. Az alumíniumipari óriás a várt 54 centes részvényenkénti veszteségnél enyhén rosszabb, 59 centes veszteségről adott számot.

Az amerikai gyorsjelentési szezon tombolása miatt elodázhatják a tengerentúli bankok stressz tesztjeinek eredményeinek közlését, mivel félnek az azokra adott heves reakcióktól. Habár az eredmények a korábbi tájékoztatás szerint már április végére meglehetnek, egyes információk szerint az amerikai pénzügyminisztérium inkább kivárna az adatok nyilvánosság elé tárásával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.