BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhe pluszban zárt a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 89,18 pontos, 0,81 százalékos emelkedéssel, 11.161,03 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 11,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: a régiót enyhén túlteljesítő budapesti börze a nyugat-európai trendekkel együtt "hullámzott" szerdán. A magyar és a német indexek változása szinte teljesen egymásra illeszthető - fűzte hozzá.

Az Erste üzletkötője szerint jó jelnek számít az OTP papírjaival való "unalmasnak mondható" kereskedés azután, hogy a Moody''s nemzetközi hitelminősítő kedden rontott a bank besorolásán. A negatív események hatás nélkül maradása komoly "hangulatérzékeltető" - jegyezte meg.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint "mérsékelten izgalmas" napot zárt a BÉT szerdán.

Az elemző a hét elején tapasztalt visszaesés után ismét lát lehetőséget a fejlett piacok emelkedésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.