BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogyan alakul a forint árfolyama?

A forint árfolyama az előző napi szint körül alakult péntek reggel a bankközi devizapiacon.

Délelőtt fél tízkor 288,51 forint volt az euró árfolyama a csütörtöki 288,83 forint után, de az éjszaka kis számban 288 forint alatt is születtek kötések a nemzetközi piacon.

A nagypénteki kereskedés rendkívül visszafogott, mert a világon sokfelé tőzsdei szünnap van, hiányoznak az iránymutató keresztárfolyamok és kevés befektető vállalja, hogy ebben a piaci helyzetben pozíciókat nyisson. A kereskedők szerint nem lehet komoly árfolyammozgásra számítani, noha egy-egy ügylet kilengést okozhat a rendkívül alacsony likviditás miatt, az euró jegyzése valószínűleg 290 forint alatt marad. A dollár kissé erősödött az euróval szemben, a jegyzés 1,31 és 1,315 között ingadozott péntek reggel, míg csütörtök délután 1,327 volt az árfolyam.

A dollár a forinttal szemben is erősödött, az amerikai deviza a bankközi piacon 219,67 forintot ért reggel a csütörtöki 217,43 forint után. A svájci frankot 189,40 forintért adták péntek délelőtt, csaknem megegyezően a csütörtök délutáni 189,54 forinttal. Száz japán jen 219,11 forinton forgott a csütörtök délutáni 217,79 forint után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.