BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Legyen vége a nyilvános ostorozásnak" - További leépítés az RBS-nél

A Royal Bank of Scotland (RBS) idén várhatóan további létszámcsökkentéseket hajt végre nemzetközi hálózatában is.

Az RBS már bejelentette mintegy 2 700 munkahely megszűnését de ahogy Sir Philip Hampton, az RBS elnöke fogalmazott, "ezzel a történetnek még nincs vége." Az elnök egyelőre nem pontosította mondandóját, így jelenleg nem tudni, mely részlegekben és milyen mértékben hajtják végre a létszámcsökkentést – írja a BBC.

Az elnök sürgette, hogy "legyen már vége a nyilvános ostorozásnak", utalva ezzel arra, hogy a vállalat vezetősége hosszú ideje a kritikák kereszttüzében van a múltban meghozott felelőtlen döntések miatt.

Az RBS 2008-ban 24,1 milliárd fontos veszteséget jelentett, a fő felelősnek tartott Sir Fred Goddwin ennek ellenére évei 703 ezer fontos (235 millió forint) nyugdíjjal távozott a cégtől októberben, óriási közfelháborodást keltve ezzel. (A "Fred the Shred" gúnynévvel illetett volt vezér skóciai luxusvilláját nemrégiben vandálok támadták meg).

A bankot az óriási állami tőkeinjekció mentette meg, melynek nyomán a brit adófizetők jelenleg a pénzintézet 68 százalékát birtokolják. Az RBS igazgatói a bank Edinburgh-ban tartandó éves közgyűlésén megrovásban részesülnek a bér- és nyugdíjpolitikájukért. A jelenlegi vezér, Stephen Hester szerződésébe egy záradékot foglaltak, mely szerint nem részesül végkielégítésben, amennyiben saját hibájából kell elhagynia a céget – jelentette be Philip Hampton elnök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.