BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Raiffeisen: Eljött a fordulópont a tőkepiacokon

„Eljött a fordulópont a tőkepiacokon” – állítja Ingrid Szeiler, a Raiffeisen Capital Management (RCM) befektetési stratégiai vezetője.

A március eleji mélypontot követően a részvénypiacok mostanáig átlagosan 27 százalékot emelkedtek, a befektetők azonban még mindig óvatosan viszonyulnak a kockázatos eszközökhöz.

A Raiffeisennél sem tartják valószínűnek, hogy mostantól folyamatos emelkedés határozza majd meg az értéktőzsdéket, de úgy vélik, az értékpapírok árfolyama a magas ingadozás ellenére már nem csökken tovább, így egy-egy jól átgondolt részvénybefektetés hosszabb távon kedvező lehetőséget kínálhat.

Az Egyesült Államok piacait illetően az RCM úgy véli, a konjunktúra alakulása, az inflációs kilátások, a hatóságok intézkedései, a nyereségek tendenciája, az értékelési környezet és más fundamentális befolyást gyakorló tényezők továbbra is abba az irányba mutatnak, hogy a kockázatos eszközök árfolyama nem csökken tovább, így az USA részvénypiacára vonatkozó kilátások 2009 tekintetében továbbra is pozitívak.

Az eurózóna tőzsdéin is arra számít a Raiffeisen, hogy a következő hónapokban megáll az árfolyamok csökkenése, igaz, a folyamat nagyfokú volatilitással párosul majd. A feltörekvő piacokkal kapcsolatban pedig a cég szakértőinek a várakozásai kifejezetten kedvezőek: az elmúlt hónapokban ugyanis a tőzsdék stabilizálódtak, 2009 folyamán pedig az árfolyamok növekedésére lehet számítani.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.