BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stabilan 300 alatt a forint

A hazai fizetőeszköz árfolyama 0,5 százalékot gyengült péntek délután és 295,95 forinton mozgott az euróval szembeni árfolyama. A csökkenés ellenére a magyar pénznem így is 3,1 százalékot erősödött ezen a héten és tegnap új két havi csúcsot állított be 292,55 forintos árfolyamon.

A forint valamelyest visszagyengült a dollárral és a svájci frankkal szemben is: előbbi árfolyama 218,06-ról csúszott vissza 220,29-re, míg az alpesi ország devizájának jegyzése 192,030 forintról került délutánra 194,135 forintra.

Az elmúlt napokban tapasztalt erősödést „a G20 londoni csúcstalálkozóját övező pozitív globális hangulat támogatta” – mondja John Harrison, a Dresdner Kleinwort londoni deviza-stratégája. „Enyhe eladás kezdődött pénteken a régiós devizapiacon” – teszi hozzá, ami megjelenik az összes feltörekvő pénznemben.

Legjelentősebb mértékben a lengyel fizetőeszköz árfolyama gyengült vissza pénteken: a zloty euróval szembeni kurzusa 1,2 százalékot gyengült 4,4681-re, de a heti nyeresége így is 4,7 százalékos. A zloty csak az elmúlt három napban 6 százalékot volt képest erősödni a közös pénzzel szemben. A cseh korona – a forinthoz hasonló mértékben – fél százalékot gyengült 26,600-os szintre, az elmúlt három napban 3 százalékot kapaszkodott a korona jegyzése.

A román lej enyhén változtatta árfolyamát az utóbbi órákban: 4,1928-as szinten mozgott a kurzus az euróval szemben, ezen a héten 1,3 százalékos volt az erősödése keleti szomszédunk fizetőeszközének. A török líra követte leginkább a zloty mozgását a feltörekvő régióban. Heti erősödése 4,7 százalékos volt a dollárral szemben, miután Londonban körvonalazódott, hogy a Nemzetközi Valutaalap és a török kormány megkezdi a tárgyalásokat egy új hitelcsomagról. Pénteken követve a régiós trendet 0,3 százalékot gyengült vissza a líra árfolyama, amely délután 1,5971-es szinten mozgott az amerikai fizetőeszközzel szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.