BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bankok inkább visszafizetnék a kölcsönt, de nem ereszti őket Washington

Egy magát megnevezni nem kívánó informátor szerint az amerikai kormányzat hamarosan olyan szabályrendszert vezet be, amely megnehezíti az állami támogatási programban résztvevő bankok számára a "kiszállást".

Washington 700 milliárd dollárt szán a likviditási gondokkal küzdő bankok megsegítésére, a keret jó részét már ki is osztották a pénzintézetek között. A TARP-ban (Troubled Asset Relief Program) való részvétel azonban szigorú követelményeket jelent a bankok számára, ezek egyike a menedzseri prémiumok megvonása. Mostanra számos pénzintézet döntött úgy, inkább visszafizetné az állami kölcsönt, hogy szabadon gazdálkodhasson.

Washington azonban a jelek szerint mindent megtesz majd azért, hogy megnehezítse a szabadulást. Egy az AP-nek nyilatkozó informátor szerint a kormányzat a hitelt visszaadó cégektől elvárja, hogy bizonyítsák: boldogulnak a szövetségi betétbiztosítási alap, az FDIC segítsége nélkül.

A pénzügyi vezetés ezzel a lépéssel összekapcsolna több állami támogatási programot, ez pedig azt jelentené, hogy a TARP-ból kilépő cégek más forrásoktól is elvágnák magukat. És míg a TARP népszerűtlennek bizonyult a pénzpiac körében, addig a most bekapcsolt FDIC garanciát szívesen vették igénybe a cégek likviditásuk fokozására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.