BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Morgan Stanley három brókerét is eltiltották

Nilesh Shroff 140 ezer fontos (44 millió forint) büntetést kapott és eltiltották a kereskedéstől, mert a brit tőzsdei felügyelet, az FSA úgy látta, tisztességtelenül járt el ügyfeleivel szemben.

Shroff a Morgan Stanley egyik vezető kereskedőjeként dolgozott, amíg a brit felügyelet tisztességtelen magatartás miatt el nem tiltotta szakmája gyakorlásától. A bróker az úgy nevezett "pre-hedging" módszert alkalmazta: a kliensek utasításainak megfelelően, de azokat megelőzve vásárolt a Morgan Stanley számára, ezzel rontva az ügyfelek helyzetét – jelenti a Times Online.

Shroff két héten belül a harmadik Morgan Stanley alkalmazott, aki összeütközésbe kerül a tőzsdefelügyelettel, a cég azonban továbbra is állítja: nem rendszerszintű problémáról van szó. A múlt héten David Redmondot tiltották el két évre a kereskedéstől, mert eltitkolta üzleti manővereit felettesei elől.

Egy héttel korábban pedig Matthew Pipert büntették meg 105 ezer fontra (33 millió forint) és tiltották le a parkettről, mert hat hónapos időtartam alatt 120 millió dolláros veszteséget próbált elkendőzni. Ekkor a felügyelet a bankot is bűnösnek találta és 1,4 millió fontos (444 millió forint) büntetés megfizetésére kötelezte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.