BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aratnak a garantált alapok - Versengenek értünk a biztosítók

A megváltozott ügyféligényekre reagálva egymást érik a piacon a biztosítók új vagy a jelenlegi gazdasági helyzetre átszabott termékei, de az ügyfélszerzési kísérletek mellett komoly erőfeszítéseket tesznek régebbi klienseik megtartásáért is, főként szolgáltatásaik minőségének javításával vagy bővítésével.

Az élet ágon befektetési terméket tőke- és hozamvédelem nélkül gyakorlatilag nem lehet eladni, így ezek mögé már azok is odateszik a mögöttes garantált alapokat, akik korábban kevésbé preferálták ezeket. Kampányok indultak a hagyományos kockázati életbiztosítások népszerűsítéséért is, de az igazán kreatív megoldásokkal főleg a nem élet ágazatok termék- és szolgáltatáspalettája bővült az utóbbi időben.

Az Uniqa Biztosító például utóbbira erősített rá, és az év elején bevezetett, a magyar piacon eddig egyedülálló viharjelző szolgáltatásával mind a meglévő, mind új ügyfeleinek kedvez. Az Uniqa Viharjelző rendszer lényegében egy meteorológiai előrejelzés, amely SMS-ben és e-mailben is figyelmezteti a regisztrált ügyfeleket, ha az általuk megadott irányítószámhoz tartozó térségben szélsőséges időjárás – például jégeső, nagy havazás vagy orkánerejű vihar – várható.

A szolgáltatást egyelőre vagy a biztosító cascós, vagy MultiPartner ügyfelei ingyen igényelhetik, ám a termék árazása folyamatban van, így a későbbiekben mások számára is elérhető lesz – mondta el lapunknak Ertl Pál, az Uniqa nem életbiztosításokért felelős igazgatósági tagja.

A társaság egyébként az osztrák anyavállalat pozitív tapasztalatai alapján vezette be a magyar piacra a szolgáltatást: Ausztriában már több mint 260 ezren regisztráltak, egy felmérés alapján a megkérdezett ügyfelek döntő többsége tovább is ajánlotta a szolgáltatást. A rendszer Ertl Pál elmondása szerint nemcsak egy kényelmes pluszszolgáltatás, hanem segít megelőzni a károkat, és ez később a társaság biztosítástechnikai eredményein is meglátszódhat majd.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.