BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már Greenspan is bizakodó!

A korábbi Fed elnök, akinek monetáris politikáját utólag számos kritika érte, mert a 2002-2003 közötti időszakban túl sokáig hagyta az irányítása alatt álló Fed az irányadó kamatrátát 1 százalékon, ezáltal is gerjesztve a későbbi lufifújást, egy tegnapi konferencián azt találta mondani, hogy a piaci helyzet további javulására számít.

Véleménye szerint a pénzhez való hozzájutás egyszerűbbé vált, a vállalatok az elmúlt időszak viszontagságai és forráshiányos helyzete után most több pénzt képesek bevonni tőkeemelések útján. Sőt, a lakóingatlan piacon is láthatóak már a stabilizáció jelei – írja a Cashline iránytűje.

És ahogy az lenni szokott, Alan Greenspan szavaira reagált is a tőzsde, a tegnap esti felpattanást ezen kommentár is fűtötte. Érdekes módon a hétvégén már a vészjósló megnyilvánulásairól elhíresült Roubini is árnyaltabban fogalmazott a várható kilátásokról, bár továbbra is nagyobb esélyt ad egy elhúzódó válságnak, nem is beszélve arról, hogy véleménye szerint újabb tőkepótlásra szorulhat az amerikai bankszektor.

Itthon az EBRD egyik illetékese szerint rövidesen megszülethet a végleges megállapodás az OTP-vel. Korábbi hírek szerint az együttműködés alapvetően az OTP-nek nyújtott alárendelt kölcsöntőkét fedheti le, ám az OTP éves közgyűlésén szóba került, hogy még egyéb elemet is tartalmazhat a projekt (az EBRD pl. kikötheti, hogy a források egy részét a KKV-szektor finanszírozására fordítsa a bank).

Válaszra várva - ez a helyzet a Magyar Energia Hivatal és a Szurgutnyeftegas között, miután sajtóértesülések szerint az orosz társaság még mindig nem válaszolt érdemben a hivatal megkeresésére, így a Szurgutnyeftegas továbbra sincs bejegyezve részvényesként a Mol
részvénykönyvébe. A megkeresés egyelőre időlimit nélkül zajlik, ám elképzelhető, hogy az orosz fél valamilyen egyéb módon próbálhat majd nyomást gyakorolni a Molra a későbbiekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.