BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb vesztes bankvezér távozik - Csak saját holmijait viheti

Távozik posztjáról Guy Whittaker, a Royal Bank of Scotland (RBS) pénzügyi igazgatója.

Ezzel a bank vezetése szinte teljesen kicserélődött, egy vezető maradt a helyén azok közül, akik korábban levezényelték az ABM Amro Bank felvásárlását.

Guy Whittaker, az RBS pénzügyi igazgatójának távozása egy széleskörű "tisztogatás" részét képezi. Mostanra csak a regionális piacokért felelős igazgató, Gordon Pell maradt a helyén azok közül, akik annak idején végrehajtották az RBS számára tragikus eredménnyel járó ABN Amro felvásárlást – írja a Times Online.

Whittaker részvényopció, bónusz vagy bármilyen más juttatás nélkül hagyja el a brit bank igazgatótanácsát, majd októberben a céget. A jelenleg 70 százalékos állami tulajdonban lévő bank részvényei a lemondás bejelentésekor éppen emelkedtek, a befektetők ugyanis bíztak abban, hogy az amerikai banki stressztesztek a vártnál jobb eredménnyel zárulnak majd.

A csődtől 13 milliárd font állami forrással megmentett RBS vált a brit bankválság botránykövévé, amikor volt vezére, Sir Fred Godwin távozását követően sem volt hajlandó lemondani 693 ezer font (235 millió forint) összegű éves nyugdíjáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.