BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra nő a banki profit

Pénzügyek. Nem látszott meg a hazai bankok összesített eredményén a válság.

A részvénytársasági hitelintézetek összesített nettó eredménye az első negyedévben meghaladta a 100 milliárd forintot, vagyis egy év alatt mintegy 30 százalékkal nőtt. A mérlegfőösszegek tovább duzzadtak, és a hitelállomány is emelkedett, nem kis részben a devizakölcsönök átértékelődése miatt. A külföldi fizetőeszközben nyilvántartott hitelek állománya csaknem 16 200 milliárd forintra gyarapodott, és immár az összes hitel 75 százalékát tette ki.

A problémás tételek mennyisége nem nőtt, összetétele viszont romlott. A vártnál jobb eredményekről számolt be gyorsjelentésében az OTP csoport is, a 41,8 milliárdos profit bőven túlszárnyalta az elemzői várakozásokat. A tőzsdén is euforikus hangulat uralkodott: a bankpapír árfolyama csaknem 15 százalékkal emelkedett.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.