BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vétel, eladás, tartás? - Nem egységes az OTP megítélése

Szűk többségben ajánlja vételre az OTP-részvényeket a Bloomberg elemzői konszenzusa, vagyis a kedvező negyedéves eredmény ellenére sem egységes a bankpapír megítélése.

A konszenzust készítő 22 közgazdász közül heten gondolták úgy, hogy venni érdemes, hatan pedig eladásra ajánlották a bankpapírt (a többiek semlegesen nyilatkoztak). Az OTP-nek az elkövetkező 12 hónapra adott átlagos célárfolyama mégis a pénteki záróár – 3,36 százalékos plusszal, 3330 forint – alatt marad: 3091 forinton.

Dobár Péter, a CIB Bank elemzője szerint óvatosságra ad okot például, hogy a részvények ára az elmúlt egy év tükrében feleződött: míg tavaly ilyenkor 7370 forinton zárt a jegyzés, addig márciusra szinte összedőlt: 1355 forinton volt az alja.

Azóta kapaszkodik vissza az OTP, amelynek a forgalma rekordmagasra pörgette a BÉT összforgalmát az előző héten. A nemzetközi környezetnek és az első látásra jó első negyedéves számoknak köszönheti a bankpapír az elmúlt hét emelkedését, ugyanakkor mindkét esetben óvatossággal érdemes a jövőbe tekinteni – mondja Dobár Péter.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.