BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bankbedőlési sorozat egy nap alatt

Már 44 bank zárt be a globális pénzügyi válság miatt.

A Community Bank of West Georgia lett idén a globális pénzügyi és gazdasági válság 41. banki áldozata.

A MarketWatch híre szerint a szövetségi bankbiztosítási társaság (FDIC) szerint a bank május 15-i állapot szerint 199,4 millió dollárnyi eszközzel, valamint 182,5 millió dollárnyi betéttel rendelkezett. Az FDIC számításai szerint 82,5 millió dollárt kell fordítani a bankra a betétbiztosítási alapból.

Szintén lehúzta a rolót a Neighborhood Community Bank is, amelynek 221,6 milliós eszközállományát és 191,3 milliós betétállományát (március 31-i állapot szerint) a CharterBank veszi át 209,6 millió dollárért.

A bedőlés a FDIC számára 66,7 millió dolláros kiadást jelent.

A minnesotai Horizon Bank 69,4 milliós betétállományát a Stearns Bank veszi át, 33,5 millióval apasztva az FDIC alapját.

A 80 milliós eszközállományú és 73 millió dollár betétállományú kaliforniai MetroPacific Bank  a Sunwest Banké lesz, az alapból pedig 29 millió dollárt kell költeni az akcióra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.