BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bezuhant a BUX, esett az egész régió

A Bux nap végére 2,25 százalékos esést követően 15 888,70 ponton zárt, utoljára június 9-én járt ezen a szinten az árfolyam. A részvényszekció forgalma alacsony volt, a befektetők távol maradtak a vásárlástól: 13,8 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok.

A nagyok közül a nap vesztese az OTP Bank volt, amelynek egy heti mélybe esett az árfolyama: 4,46 százalékos csökkenést követően 3620 forinton zárt. A Mol papírok 1,63 százalékkal zártak alacsonyabban hétfőn: 13 300 forinton, míg a Magyar Telekom részvények értékük 1,45 százalékát veszítették el, azt követően, hogy az UBS semlegesről eladásra rontotta a telekommunikációs papírok ajánlását, a szűkülő eladásokra hivatkozva.

Egyedül a Richter Gedeon volt képes a nap végére átkúszni a zöld tartományba: az árfolyama 0,03 százalékos emelkedést követően 33 000 forinton állt meg.

A régiós mutatók többsége veszteséggel kezdte a hetet, a varsói WIG-20 index 1,75 százalékos csökkenést követően 2005,54 ponton zárt. A lengyel társaságok közül számottevő esést élt meg a Bank Pekao SA, valamint a gyógyszergyártó Ciech SA.

A prágai PX index 1,80 százalékot csökkent, a kosarat az Erste Bank (mínusz 1,56 százalék), a CEZ (mínusz 0,66 százalék), valamint az Unipetrol (mínusz 1,42 százalék) húzta le, de az itthon is ismert AAA szintén esett: mínusz 1,41 százalékon zárt.

Bécsben az ATX index 2,56 százalékot csökkent: itt az OMV, a Telekom Austria, és a Voestalpine húzta le a kosarat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.