BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érdemes-e a jelenlegi csúcson a részvényekből vásárolni?

Nyolc hónapos csúcson zárta a mai kereskedést a Budapesti Értéktőzsde elsőszámú indexe, és a Richter részvényeinek árfolyama már a válságot megelőző időszakban látott szintekhez közelít.

A kőolaj árfolyama a New York-i határidős piacon 71 dollár felett járt, erre hét hónapja nem volt példa. Napközben a forint a 276 egységes váltási szintet ostromolta az euróval szemben, ilyesmit utoljára három héttel ezelőtt láthattak a devizapiaci kereskedők.

Érdemes-e a jelenlegi csúcson a pesti parketteken forgó részvényekből vásárolni? Meddig mozoghat még együtt a magyar és a lett deviza? A lapunk által megkérdezett elemzők kivétel nélkül hangsúlyozzák, hogy a negatív korrekció esélyének korántsem elhanyagolható a mértéke, legyen szó akár a hazai részvények árfolyamáról, akár a forintról.

Főként emiatt kicsi az esélye annak is, hogy a jegybank rövid időn belül csökkentsen a 9,5 százalékos irányadó rátáján az elemzők szerint. Ezt a várakozást látszik megerősíteni Simor András, jegybankelnök mai beszéde is, amely szerint még "nagyon rizikós" lenne vágni az alapkamaton.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.