BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magabiztosan kezdhetnek ma a nyugat-európai értéktőzsdék

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék csütörtökön magasabban kezdhetnek, elsősorban az energetikai cégek kaphatnak újabb lendületet a nyersolajárak drágulásától. A nyersolaj ára hét havi csúcson zárt tegnap a mérséklődő amerikai készletadatokra, és azóta típustól függően több mint 50 centtel tovább drágult.

Az értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 12 pontos (0,3 százalék), a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 16 pontos (0,3 százalék) emelkedhet és a párizsi CAC-40-es 6 pont (0,2 százalék) körüli csökkenéssel indulhat.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé csütörtök reggelre 31 ponttal, a Nasdaq összetett mutatójáé 6,5 ponttal emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.