BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

3 millió fontra büntették Európa legnagyobb bankját

Az HSBC az ügyfelek adatainak felelőtlen kezelése miatt büntette 3 millió fontra az HSBC-t.

A brit pénzügyi felügyelet (FSA) közlése szerint az óriáscég kódolatlan e-maileket küldött harmadik félen keresztül, emellett könnyen hozzáférhető, nyitott helyeken hagyott érzékeny, személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat – írja a The Times.

A hatóság közölte: sokkolta a tény, hogy az HSBC a biztonsági figyelmeztetések ellenére sem változtatott adatkezelési gyakorlatán. Nagy-Britanniában az elmúlt időszakban számtalan tömeges adatlopásra derült fény, legutóbbi egy álláskereső portál adatbázisát törték fel, 4,5 millió ügyfél adatait szerezve meg ezzel.

A 3 millió fontos büntetés az HSBC három leányvállalata között oszlik meg. Az HSBC Life UK 1,6 milliós, az HSBC Actuaries and Consultants 875 ezer, az HSBC Insurance Brokers pedig 700 ezer fontos bírságot kapott. Az elmúlt négy évben az FSA több pénzintézetet is megbüntetett hasonló okokból, köztük a Nationwide-ot és a BNP Paribas-t.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.