BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akár be is indulhat az árfolyamok lemorzsolódása

Hivatalosan ma, az Alcoa eredményeivel kezdődik meg az Egyesült Államokban a második negyedéves tőzsdei gyorsjelentési szezon.

A lapunk által megkérdezett elemzők szerint a befektetők most is kiemelt figyelemmel kísérik majd a pénzügyi szektor eredményeit, a gyorsjelentési szezon legfőbb tétje pedig az, hogy beindítja-e a második negyedév részvénypiaci szárnyalását követően az egyre szélesebb körben várt komoly tőzsdei korrekciót.

A vezető amerikai cégek nagy számban csak a jövő héttől teszik közzé eredményeiket, ezért jelentős piaci mozgásokra csak akkortól érdemes számítani – jegyezte meg Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője. Blahó szerint a befektetők leginkább nem az elmúlt negyedév számszerű eredményeire, hanem a cégek jövőbeli várakozásaira, kilátásaira, terveire kíváncsiak leginkább.

Ha a társaságok által felvázolt jövőképek lehűtik az elmúlt hónapok optimizmusát, akkor a befektetői hangulat romlása éreztetheti majd a világ legtöbb tőzsdéjén, így a budapestin is a negatív hatását. Pozitív meglepetést a tengerentúlon főként az energiaszektorban érdekelt cégek és az élelmiszergyártók okozhatnak, negatívat a bányaipari társaságok, a pénzügyi szektort pedig most is kiemelten figyelik majd a befektetők – véli Blahó.

Jelentős részvénypiaci korrekcióra számít az év végéig Dobár Péter, a CIB Bank elemzője. Szerinte ha a várakozásokat lényegesen alulmúlják az amerikai cégek gyorsjelentéseiben szereplő számok, akkor akár be is indulhat az árfolyamok lemorzsolódása. A bankszektor eredményeit ezúttal is fokozott érdeklődés kíséri majd, de érdekesek lehetnek a technológiai cégek jelentései is.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.