BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bíztató jel? - A vártnál jobban teljesített a MasterCard

A MasterCard ma a vártnál jobb negyedéves eredményeket tett közzé. A javulás elsősorban a költségek csökkentésének és a díjak emelésének volt köszönhető.

A MasterCard költségei 13 százalékkal, 722 millió dollárra csökkentek a negyedévben. A vállalat 36 százalékkal csökkentette a reklámmal és marketinggel kapcsolatos ráfordításokat és takarékossági intézkedéseket vezetett be személyzeti és adminisztratív téren is – jelenti a Reuters.

A Morgan, Keegan & Co elemzőjét kellemes meglepetésként érte az eredmény, de így lehetett vele a piac egésze is – a jelentés közzététele után a részvények árfolyama 6,5 százalékkal emelkedett.

A második negyedévben a nettó bevétel 349 millió dollár volt, míg az előző év hasonló időszakában a pénzintézet 747 millió dolláros veszteséget könyvelt el. Az egyszeri tételeket leszámítva a részvényenkénti nyereség 2,67 dollár volt, míg a Reuters elemzői 2,43 dollárra számítottak.

A MasterCard 2,7 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le a megemelt díjaknak és az erősebb kártyahasználatnak köszönhetően, bár az eredményeket rontotta a dollár árfolyama, elsősorban a brazil reállal és az euróval szemben. A tranzakciók száma 7,9 százalékkal, 5,6 milliárd dollárra nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.