BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Citibank: Izgalmas nap elé nézünk

Ma is izgalmas nap elé nézünk, mivel számos kiemelten fontos adat lát ma napvilágot mind az eurózónában (előzetes infláció, munkanélküliség) mind a tengerentúlon (foglalkoztatottság, NY NAPM index, Chicago PMI, előzetes GDP, stb.) – írja a Citibank kommentárjában.

A javuló befektetői hangulatnak köszönhetően ismét az optimizmus dominál a pénzpiacokon, a tengerentúli és az ázsiai kereskedés során pluszban zártak a tőzsdeindexek és Európa is nyereséggel nyitott.

A dollár jelentős gyengülésének köszönhetően a fejlődő piacok konszolidációja és a carry trade aktivitás térnyerése is folytatódott, amit jól jelez - többek között - a VIX index csökkenése is.

Mindez természetesen segítette a régiós devizák, így a forint felértékelődését is, főként a dollárral szemben. A hazai piacok egyértelműen pozitív képet mutatnak, a BUX közel 1 százalékos pluszban tartózkodik, a forint több mint 1 százalékot tudott erősödni az euróval szemben kora reggel, miközben az állampapírpiacon a hozamok tovább csökkentek, ahol a kedvező világpiaci hangulat mellett a tegnapi sikeres államkötvény aukció (közel háromszoros lefedettség, csökkenő hozamok) is segítette a befektetői bizalom erősödését.

Az euró/forint keresztárfolyama a mai napon várhatóan a 265.00-267.00 sávban fog mozogni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.