BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hideglelést kapnak az elemzők a Bank of America jelentésétől

Hiába múlta felül a Bank of America (BofA) eredménye az elemzői várakozásokat: a jelentésből világosan látszik, hogy növekszik a nemfizető hitelállomány.

A Bank of America mai közlése szerint egyre több általa kihelyezett hitelt nem törlesztenek az FBR Capital Markets elemzője szerint halálosan rémisztő ez a tény.

A BofA rossz hitelekkel kapcsolatos költségei 25 százalékkal emelkedtek, ez a második negyedév, hogy a cég 13,38 milliárd dolláros keretet tart fent erre a célra – jelenti a Reuters. A rossz kölcsönök összege 35,78 milliárd dollár, a hitelkártyákon ebben a negyedévben 12 százalékkal többet veszített a bank.

A normál részvények tulajdonosai számára a második negyedéves nettó bevétel 25 százalékkal csökkent, az elsőbbségi részvények osztalékainak kifizetései előtt a profit 5 százalékkal, 3,22 milliárd dollárra esett vissza. Ráadásul az eredményekbe beszámít a banknak a China Construction Bankbeli részesedésének 5,3 milliárd dolláros eladása, valamint a szövetségi segély után fizetendő 713 millió dolláros osztalék.

A Bank of America a szövetségi tiltás értelmében eddig nem fizethette vissza az államtól kapott 45 milliárd dolláros segélyt, az eredmények után még nagyobb nyomás nehezedik a vezérigazgatóra a bank teljesítményének növelésére. A Wall Street Journal információi szerint a felügyeleti szervek extra ellenőrzés alatt tartják a BofA-t a kockázatos eszközök miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.