BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még több pénz az európai bankoknak?!

Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke a eurorégiós bankok minél aktívabb részvételét szorgalmazza a gazdaság helyreállításában. Erről tegnap délután beszélt, az EKB kamatdöntését követő sajtótájékoztatón, miután az irányadó rátát változatlanul 1 százalékon hagyták.

Az EKB erőfeszítéseit a bankokra koncentrálja, mivel Európa szerte a vállalat finanszírozási piac 75 százaléka az ő kezükben van, míg például az Egyesült Államokban ez az arány mindössze egyharmados. – mondta el tegnap Trichet.

 

 

Az EKB október óta számolatlanul önti a pénzt az európai bankrendszerbe és a pénzintézetek még több forráshoz juthatnak, amikor jövő héten a központi bank fedezett kötvények vásárlásába kezd a piacon 60 milliárd euró értékben.

 

Az eurorégió bankja mindemellett még mindig nem növelték számottevően hitelállományukat. Ez azt a kockázatot hordozza magában, hogy az EKB által biztosított pótlólagos forrásokat a sérült egyenlegeik rendbehozatalára használják, és nem a Trichet által kívánt hitelezésre, amely segítene fellendíteni Európa gyengélkedő gazdaságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.